Pišite nam
Slovenija
Države bivše Jugoslavije
Tujina
Posebni programi
1. Obvezne izbirne vsebine za srednje šole
2. Ponudba za seniorje
3. Team building za organizacije, šole, podjetja,...
4. Na izlet ob koncu šole
5. Strokovne ekskurzije, obiski sejmov ali podjetij
AKTUALNA PONUDBA V TEM TRENUTKU
SPLOŠNI POGOJI
MATURANTSKE IN ABSOLVENTSKE EKSKURZIJE PO MERI
ZGODBE CELJA IN OKOLICE Novost!
RAZPISI
OSEBNI PODATKI IN MI

 

 

 

 

 

 

 

 
   
Izleti in potovanja za skupine  
   
Posebni programi - AKTUALNA PONUDBA V TEM TRENUTKU
NA IZLET OB PRAZNOVANJU...
PROGRAMI PO VAŠIH ŽELJAH
OBVEZNE IN IZBIRNE VSEBINE ZA ŠOLE
NA IZLET OB KONCU ŠOLE
PO POTEH AVNOJA ali VZHODNA BOSNA
POMLADNI VIKEND V BEOGRADU
ISTANBUL - PO POTEH SULEJMANA VELIČASTNEGA
MAKEDONIJA GRČIJA
ISTANBUL - PO POTEH SULEJMANA VELIČASTNEGA

Pridite z nami v »Mesto vseh mest« in z odličnim vodnikom poiščite odgovore na številna vprašanja. Spoznajte mesto velikih spletk in velike ljubezni največjega  in najmogočnejšega otomanskega sultana!

Sprehodite se skozi zgodovino in spoznajte mesto iz 1001 noči!

ODHOD po želji skupine

1. dan: LJUBLJANA–ISTANBUL, TAXIM
Polet letala v Istanbul in po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in večerni odhod z vodnikom na Taxim in sprehod po ulici neodvisnosti do stolpa Galata in na most Galata od kjer boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Modre mošeje. Nočitev.

2. dan: od bizanca do istanbula (SULEJMAN IN HURREM), KRIŽARJENJE PO BOSPORJU
Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: MODRE MOŠEJE pod zaščito UNESCA, cerkve SV. MODROSTI (HAGIA SOFIJA - dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače TOP KAPI od koder so sultani vladali imperiju več kot 400 let (muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega HIPODROMA z najstarejšimi spomeniki, sprehod do palače Ibrahim paše in ogled veličastne podzemne CISTERNE Yerebatan Saray. V haremu mogočne palače se bomo vrnili v zlate čase imperija in v zgodbo o spletkah in veliki ljubezni - pogubni za imperij….V popoldanskih urah boste uživali ob vonjavah začimb z vzhoda na EGIPČANSKI TRŽNICI ZAČIMB, kjer bomo obiskali tudi najlepšo Sinanovo mošejo, mošejo velikega vezirja Rustem paše. In ko bo padel mrak vas vabimo na KRIŽARJENJE PO BOSPORJU, morski ožini med Evropo in Azijo, kjer boste uživali ob pogledu na osvetljene dvorce na obali. Popeljali se boste mimo evropske trdnajve - Rumeli Hisar, mimo palač Dolmabahče in Beylebeyi in pod obema bosporskima mostovoma, ki povezujeta dva kontinenta. Spet bodo oživele bosporske legende in izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«! Nočitev.

3. dan: ISTANBUL, PO POTEH SULEJMANA VELIČASTNEGA
Po zajtrku se bomo najprej podali z novo podzemno železnico MARMARAY v Azijo – v Uskudar do mošeje Sulejmanove hčerke Mihrimah, na povratku pa bomo ob poslušanju zgodb o najmogočnejšem sultanu Sulejmanu in njegovi Hurrem obiskali SULEJMANOVO MOŠEJO, se zaustavili ob prvi Sinanovi mošeji - posvečeni Sulejmanovem sinu Mehmetu in pogledali, kako in kje je veliki Sinan označil središče Istanbula. Po ogledu sprehod po slikovitih ulicah na znamenito POKRITO TRŽNICO (Kapali čaršija) z več kot 4000 trgovinicami, kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju in s trgovci popili njihov tradicionalni čaj. Zvečer predlagamo obisk najboljšega nočnega lokala z večerjo in bogatim folklornim programom, tudi s trebušnimi plesalkami. Nočitev.

4. dan: ISTANBUL–LJUBLJANA
Zajtrk in še nekaj prostega časa za nakup sladkih spominkov. Prevoz na letališče in polet v Ljubljano.

Cena vključuje:

CENA POTOVANJA, odvisna od števila potnikov in datuma odhoda...

 V ceno je vključeno: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine v višini 125€, prevoz letališče - hotel - letališče, 3x nočitev z samopostrežnim zajtrkom v odličnem hotelu lokalne turistične kategorije 3*/4* v središču mesta, ogled Istanbula brez vstopnin, stroški slovenskega spremljevalca in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje.

Potrebna doplačila:

Doplačila: enoposteljna soba 69 €, vstopnine in vodenje po muzejih (Top kapi palača, harem v Topkapi palači, Hagia Sofija, podzemna cisterna) 55 €, obisk nočnega lokala z večerjo, omejeno količino pijače, folklornim programom, trebušnimi plesalkami in prevozom 60 €, večerja v tipični turški restavraciji 20 €, ena vožnja z tramvajem ali podzemno železnico pribl. 1,30 €.

 

Za potovanje v Turčijo slovenski državljani potrebujemo veljavni potni list, veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so na voljo na spletni strani www.ui-turizem.com. Za hotele navajamo lokalno kategorizacijo.                                                          

 
© 2005 UI Turizem | Izvedba: Simetric d.o.o. | Oblikovanje: Avalon Design
Domov