Pišite nam
Slovenija
Države bivše Jugoslavije
Tujina
Češka
Italija
Madžarska
Slovaška
Avstrija
Nemčija
Švica
Francija
Grčija
ROMUNIJA
Posebni programi
SPLOŠNI POGOJI
MATURANTSKE IN ABSOLVENTSKE EKSKURZIJE PO MERI
ZGODBE CELJA IN OKOLICE Novost!
RAZPISI
OSEBNI PODATKI IN MI

 

 

 

 

 

 

 

 
   
Izleti in potovanja za skupine  
   
Tujina - Češka
VIKEND V ZLATI PRAGI - 2 dni
GRADOVI JUŽNE ČEŠKE - 2 dni
VIKEND V ZLATI PRAGI - 2 dni

Prestolnici in največjemu mestu republike Češke pogosto pravimo »zlata Praga« in s tem imenom, izvirajočim od neštetih zlatih jabolk na praških stolpih, zajemamo izredno lepoto tega mesta, s čudovitimi stavbami in izredno lego.

Ko nas pot zanese mimo »Staromestskih namesti«, se lahko v mislih vrnemo za nekaj stoletij nazaj in si pričaramo življenje v času čeških kraljev. Mesto še tudi danes, z obnovljeno podobo, deluje nostalgično in morda je čar Prage ravno v tem. Treba jo je obiskati in začutiti utrip, se sprehoditi preko Karlovega mostu ter na njem poljubiti neznanca, obiskati Švejkovo pivnico ter zvrniti kozarček pravega češkega piva.

1. dan: SLOVENIJA - PRAGA Odhod v v poznih večernih urah iz kraja po dogovoru. Po prestopu meje v Šentilju vožnja mimo Dunaja, prestop češke meje v krjau Znojmo. Skozi Jihlavo nas bo pot popeljala do češke prestolnice Prage, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Skozi »prašno brano« (Smodniški stolp), se bomo kot nekdaj češki kralji, sprehodili do »Staromestskih namesti« (Staromestni trg) in si ogledali najstarejši del mesta (Mestno hišo, Tynsko cerkev, Miklavževo cerkev, staro lekarno, hišo Rott…). Obiskali bomo Židovsko črt.

Po krajšem počitku in kavici, bomo prišli do Karlovega mostu in reke Vltave. ki se vijuga skozi mesto. Sledil bo še obisk največjega trga v Pragi, Vaclavskih namesti, prosto za nakupe.

Vožnja do hotela, namestitev, čas za osvežitev, večerja po želji, nočitev.

2. dan: PRAGA - SLOVENIJA Po zajtrku po želji panoramska vožnja z ladjo po Vltavi, nato vožnja do Hradčanov in ogled naslednjih znamenitosti: Strahovski samostan, kapela Loreto, katedrala sv. Vita, Zlatna ulička, romanska cerkev sv. Jurija, Plečnikovi vrtovi…

Na razpolago boste imeli še nekaj prostega časa za kakšno kavico ali nakup spominkov. Zvečer vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

Cena vključuje:

Program vključuje: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, nočitev z zajtrkom v Pragi /v okolici mesta/ v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), vse oglede po programu (brez posamičnih vstopnin), vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje.

Potrebna doplačila:

Po želji se lahko odpravimo skupaj na večerjo v mesto, na vožnjo po reki Vltavi, v Loretansko kapelo,...

Za izračun in program po vaših željah pokličite 031 633 455 ali pišite na info@ui-turizem.com

 
© 2005 UI Turizem | Izvedba: Simetric d.o.o. | Oblikovanje: Avalon Design
Domov