Pišite nam
Slovenija
Države bivše Jugoslavije
Tujina
Posebni programi
1. Obvezne izbirne vsebine za srednje šole
2. Ponudba za seniorje
3. Team building za organizacije, šole, podjetja,...
4. Na izlet ob koncu šole
5. Strokovne ekskurzije, obiski sejmov ali podjetij
AKTUALNA PONUDBA V TEM TRENUTKU
SPLOŠNI POGOJI
MATURANTSKE IN ABSOLVENTSKE EKSKURZIJE PO MERI
ZGODBE CELJA IN OKOLICE Novost!
RAZPISI
OSEBNI PODATKI IN MI

 

 

 

 

 

 

 

 
   
Izleti in potovanja za skupine  
   
Posebni programi - 1. Obvezne izbirne vsebine za srednje šole
POTEP PO BALKANU - 5 dni avtobus
MUENCHEN - SVET TEHNIKE IN NOGOMETA
DUNAJ - svet umetnosti
AVSTRIJSKA KOROŠKA - Ojstrica, Krka, Gosposvetsko polje, Celovec
UMETNOST V BENETKAH
SALZBURG Z OBISKOM RUDNIKA, GALERIJE IN ŠE KAJ...
TRUBARJEVA POT
TRUBARJEVA POT IN STUTTGART
GRADEC, ČOKOLADNE SANJE IN SVET DINOZAVROV
SALZBURG Z OBISKOM RUDNIKA, GALERIJE IN ŠE KAJ...

Kaj je tisto, kar privlači v Salzburg tako veliko število obiskovalcev?Je to srednjeveški izgled mesta s čudovito pozidanimi hišami?So to številne cerkve, palače, zgradbe, ki so jih za časa njihovega tisočletnega vladanja dali zgraditi »nadškofje salzburški?Je mogoče to sama trdnjava Hochensalzburg, ki se dviga nad mestom?Ali pa množico privlači duh čudežnega otroka in genija W. A. Mozarta, ki se je tam rodil?

Odhod iz kraja v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v smeri Ljubljane, Jesenic, do cilja, mesta Salzburg. Pot pod noge na ogled centra mesta dežele »solnograške« Salzburga.Mnogi mu pravijo kar »Mozartovo mesto«, po velikem glasbeniku Mozartu, ki se je tu natanko pred 251 leti rodil in ustvarjal.

Tradicija kopanja soli v okolici mesta sega daleč v preteklost. Prav od tu izvira bogastvo mesta. Danes odprt le še za obiskovalce je rudnik Bad Dűrnberg prava »atrakcija« za vse radovedne. Podzemno jezero, »drče«, po katerih se spuščamo v globino in še in še. Ogled rudnika, keltske vasi in keltskega muzeja, kjer bomo spoznali življenje v rudniku in tukajšnjih prvih naseljencev.

Pot nas pelje naprej v center mesta. Sprehodili se bomo skozi mestno jedro in si ogledali: Mozartov trg, stolnico, trdnjavo Hochensalzburg, cerkev in samostan Sv. Petra, frančiškanskocerkev, Mozartovo rojstno hišo…

Vstopili bomo v Nadškofijsko galerijo in se podali na ogled rednih zbirk in razstave »Arhitekturne fantazije od 16. do 19.stoletja«.

Na voljo boste imeli tudi nekaj prostega časa za sprehod po znameniti ulici Getreidegasse in za nakup kakšne Mozartove kroglice. Polni novih doživetij se bomo v večernih urah vračali proti domu. Vrnitev domov v poznih večernih urah.

Cena vključuje:

Prevoz, cestnine in tunelnine, vstop v rudnik soli, keltsko vas in muzej, voden ogled zbirke v Nadškofijski galeriji, vseoglede zunanjosti po programu, obvezno zavarovanje, potrebno število spremljevalcev, vodenje in organizacijo izleta.

Za program po vaših željah in cene pokličite 031 633 455 ali pišite na info@ui-turizem.com

Potrebna doplačila:
Po želji obisk Mozartove rojstne hiše 3 € (dijaki).
 
© 2005 UI Turizem | Izvedba: Simetric d.o.o. | Oblikovanje: Avalon Design
Domov