Pišite nam
Slovenija
Države bivše Jugoslavije
Tujina
Posebni programi
1. Obvezne izbirne vsebine za srednje šole
2. Ponudba za seniorje
3. Team building za organizacije, šole, podjetja,...
4. Na izlet ob koncu šole
5. Strokovne ekskurzije, obiski sejmov ali podjetij
AKTUALNA PONUDBA V TEM TRENUTKU
SPLOŠNI POGOJI
MATURANTSKE IN ABSOLVENTSKE EKSKURZIJE PO MERI
ZGODBE CELJA IN OKOLICE Novost!
RAZPISI
OSEBNI PODATKI IN MI

 

 

 

 

 

 

 

 
   
Izleti in potovanja za skupine  
   
Posebni programi - 1. Obvezne izbirne vsebine za srednje šole
POTEP PO BALKANU - 5 dni avtobus
MUENCHEN - SVET TEHNIKE IN NOGOMETA
DUNAJ - svet umetnosti
AVSTRIJSKA KOROŠKA - Ojstrica, Krka, Gosposvetsko polje, Celovec
UMETNOST V BENETKAH
SALZBURG Z OBISKOM RUDNIKA, GALERIJE IN ŠE KAJ...
TRUBARJEVA POT
TRUBARJEVA POT IN STUTTGART
GRADEC, ČOKOLADNE SANJE IN SVET DINOZAVROV
TRUBARJEVA POT

Primož Trubar (1508 - 1586) velja za začetnika slovenskega knjižnega jezika. Leto, v katerega vstopamo, bo zaznamovala 500 - letnica njegovega rojstva.
Podajmo se skupaj na pot po krajih, kamor ga je s Kranjske v času njegovega življenja vodila pot, kjer je živel in ustvarjal.

1.dan: Odhod v večernih urah prejšnjega dne (okoli 23 ure zvečer) iz kraja po dogovoru. Nočna vožnja v smeri Avstrije in naprej v Nemčijo, v deželo Baden - Wuertemberg.
Prihod v Tuebingen v jutranjih urah. *V primeru prostih kapacitet nastanitev in čas za osvežitev. Najprej se bomo podali na sprehod po ulicah starega dela univerzitetnega mesta. Reka Neckar, ob kateri leži, mu daje poseben čar. Prav tu je bilo pomembno kulturno središče v času reformacije. In prav tu je naš Primož Trubar dal leta 1550 natisniti prvi slovenski knjigi. Hohentuebingen je renesančni grad, ki prevladuje nad mestom. Vstopili bomo v muzej in se podali v čas ustvarjanja in življenja pomembnega Slovenca. Nato naprej sprehod ob reki vse do mestnega trga. Ogled starega dela mesta z njegovimi glavnimi znamenitostmi.
Popoldne vožnja v bližnji Derendingen, kjer je Trubar v letih 1567 do 1586 vodil župnijo. Pokopan je bil v tamkajšnji cerkvi Sv. Gala. Zvečer večerja in nočitev v hostlu.

2.dan: Zajtrk v hostlu. Pot nas pelje naprej v kraj Augsburg, kjer je naš naslednji postanek. Ogled centra mesta z mogočno mestno hišo, Augustovo fontano, stolnico, Fuggerjevo palačo,… Obiskali bomo posebnost mesta, Fuggerei, kjer so nekdaj prebivali mestni reveži. Družina Fugger je v začetku 16.stoletja prispevala sredstva in zgradila naselje za vse revne.
Popoldne nam preostane le še slovo od Nemčije, pot proti domu poteka mimo Muenchna v Avstrijo in naprej domov. Prihod v poznih večernih urah.

Cena vključuje:
Program vključuje: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine, vse oglede zunanjosti, polpenzion v hostlu (večerja, nočitev, zajtrk), vstopnine za grad Tuebingen in Fuggerei, potrebno število spremljevalcev, osnovno nezgodno zavarovanje, Coris zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.
Potrebna doplačila:

Program prilagodimo vaši skupini. Pokličite nas na telefon 031 633 455 ali pišite ursa@ui-turizem.com

 
© 2005 UI Turizem | Izvedba: Simetric d.o.o. | Oblikovanje: Avalon Design
Domov