Pišite nam
Slovenija
Države bivše Jugoslavije
Tujina
Češka
Italija
Madžarska
Slovaška
Avstrija
Nemčija
Švica
Francija
Grčija
ROMUNIJA
Posebni programi
SPLOŠNI POGOJI
MATURANTSKE IN ABSOLVENTSKE EKSKURZIJE PO MERI
ZGODBE CELJA IN OKOLICE Novost!
RAZPISI
OSEBNI PODATKI IN MI

 

 

 

 

 

 

 

 
   
Izleti in potovanja za skupine  
   
Tujina - Češka
VIKEND V ZLATI PRAGI - 2 dni
GRADOVI JUŽNE ČEŠKE - 2 dni
Tujina - Češka

Češka republika, kot jo danes poznamo, je mlada država. A njena bogata zgodovina in tradicija, ki se je razvijala dolga stoletja od prihoda v 9.stoletju, je občudovanja vredna.

Kdo ne pozna zlate Prage, mesta s stoterimi stolpiči, ki se je razvilo ob reki Vltavi? Vedno znova ga radi odkrivamo in se izgubimo v njegovih uličicah. Staromestske namesti so center v starem mestu, kjer naletimo na grb naših grofov Celjskih. Vas zanima, kako se je znašel tam?

Le streljaj od trga leži Židovska četrt z enim največjih židovskih pokopališč in vrsto sinagog. Karel IV. Je v mestu pustil velik pečat, Univerzo, Karlov most, Novo mesto,… Sprehodite se po Karlovem mostu in poljubite neznanko, za srečo se dotaknite še Janeza Nepomuka.

Na drugi strani nas vabijo Hradčani z mogočnim grajskim poslopjem in katedralo Sv. Vida. Pomanjšana Zlatna ulička je muzej v malem. In vrtovi, spomeniki,… ki jih je načrtoval naš veliki Jože Plečnik.

A Češka ni le Praga. Mogočni so gradovi na jugu dežele, kot neodkriti biseri, ki čakajo vašega obiska. Rožemberk, Češki Krumlov, Zvikov, Hluboka so ob mestih Češke Budejovice, Telč,… na poti proti Pragi.

Kdaj se bomo odpravili na najboljše pivo?

 
© 2005 UI Turizem | Izvedba: Simetric d.o.o. | Oblikovanje: Avalon Design
Domov