Pišite nam
Slovenija
Države bivše Jugoslavije
Tujina
Posebni programi
1. Obvezne izbirne vsebine za srednje šole
2. Ponudba za seniorje
3. Team building za organizacije, šole, podjetja,...
4. Na izlet ob koncu šole
5. Strokovne ekskurzije, obiski sejmov ali podjetij
AKTUALNA PONUDBA V TEM TRENUTKU
SPLOŠNI POGOJI
MATURANTSKE IN ABSOLVENTSKE EKSKURZIJE PO MERI
ZGODBE CELJA IN OKOLICE Novost!
RAZPISI
OSEBNI PODATKI IN MI

 

 

 

 

 

 

 

 
   
Izleti in potovanja za skupine  
   
Posebni programi - 3. Team building za organizacije, šole, podjetja,...
Posebni programi - 3. Team building za organizacije, šole, podjetja,...

So redna srečanja in seminarji v vašem podjetju, društvu, skupini,… kljub vedno novi lokaciji, novostim za udeležence monotona, nezanimiva? Popestrite jih z dodatnim »TEAM BUILDING PROGRAMOM«, ki vam ga pripravimo posebej za vašo skupino. Preproste, a učinkovite ustvarjalne igre in naloge bodo vašo skupino ponovno pripeljale do nove delovne motivacije, večje povezanosti med sodelavci in boljšega poznavanja med sabo.

Zakaj timsko delo?

Svetovno gospodarstvo že nekaj let poudarja razvoj in pomen timskega dela. Vzrok za to so predvsem raziskave, ki so potrdile večjo učinkovitost in uspešnost ob takšnem načinu delovanja. Skupinsko oziroma timsko delo postaja tako pomemben dejavnik, da se v to vrsto delovanja usmerjajo celo tradicionalno toge institucije, kot so zdravstvene in izobraževalne ustanove (zdravniški timi, devetletka v osnovnih šolah, evropski oddelki v srednjem šolstvu). Razvijanje dobrega tima, ki lahko dosega pričakovanja mangementa in lastnikov, pa je ponavadi zelo zahtevno delo, kajti slabo sestavljen in neuigran tim lahko povzroči več škode kot koristi. Zato je izobraževanje in uigravanje timov zelo pomemben segment za njihovo uspešnost.

Največje prednosti v delovanju tima so:

- Znanja in informacije, ki jih ima tim, so praviloma večje, kakor je znanje posameznikov. Člani tima imajo specifična znanja in podatke, ki zapolnijo vrzeli pri znanju drugih.

- Sodelovanje pripelje do novih, raznovrstnih rešitev. Izmenjava mnenj omogoča sprejemanje rešitev, ki odgovarjajo večini.

- Člani, ki imajo možnost, da vplivajo na rešitve, so ponavadi bolj sprejemljivi za skupine rešitve. Sprejemajo jih za svoje in sprejemajo tudi več odgovornosti.

- Če člani sodelujejo pri reševanju problema in rešitev, dobijo dodatni vpogled v problematiko in bolje razumejo končne rešitve.

Spoznavanje in skupno delovanje tima najlažje dosežemo na neformalnem nivoju (skozi igro, zabavo in razvedrilno delo), ki pa nam lahko pomaga že pri izbiri sodelavcev v timu, nas opozori na specifičnost in karakterne značilnosti posameznikov. Ob zabavi in skupinskih igrah, kjer ustvarjamo delovanje tima, kmalu prepoznamo vloge, ki jih posamezniki lahko v timu igrajo. S tem pa pridobimo veliko časa, ki bi ga porabili za prepoznavanje delovanja posameznika in se izognemo drugim napakam.

S podjetjem Nutus iz Maribora smo za podjetja pripravili popestritev rednih srečanj in seminarjev z vsebino »team buildinga«.

 
© 2005 UI Turizem | Izvedba: Simetric d.o.o. | Oblikovanje: Avalon Design
Domov