Pišite nam
Se odpravljate na izlet ali potovanje in želite program po vaših željah?

Izpolnite obrazec in pripravili vam bomo ponudbo!
UI TURIZEM, Uršula Sreš s.p.
Nova Cerkev 61 a
3203 Nova Cerkev
ID za DDV: SI32555059
e-mail: info@ui-turizem.com
URŠA SREŠ
Gsm: + 386 (0)31 633 455
e-mail: ursa@ui-turizem.com
 
   
Kdo smo?  
   
TURIZEM sem Urša Sreš

Podjetje je bilo ustanovljeno v želji, uresničiti svoje ideje pri delu v turizmu, s katerimi sem se srečevala že prej. Delo z ljudmi mi predstavlja veliko več kot zgolj »službo«. Zadovoljstvo gostov je tisto, ki mi daje motivacijo za nadaljnje delo.

Urša Sreš

Doma sem iz majhne vasi Nova Cerkev, nekaj kilometrov iz Celja. Že kot majhno deklico so me privlačili oddaljeni kraji in ljudje. Po končani osnovni šoli na Dobrni sem se vpisala v Gimnazijo v Celju. Kam naprej, je bilo težko vprašanje, ko se kar nisem mogla odločiti za delo, ki ga bom kasneje opravljala.

Odločitev je padla in vpisala sem se na Ekonomsko poslovno fakulteto v Mariboru. Mesto Maribor je tako postal moj drugi dom. Želja po spoznavanju novih krajev me je pripeljala do mednarodne organizacije AIESEC, ki združuje študente ekonomije vsega sveta. Pripravljali smo različne seminarje, predavanja, gostili tuje študente, ki smo jim v naših podjetjih poiskali nekaj tedensko ali nekaj mesečno prakso. Po zaključenem študiju sem bila na vrsti jaz, da se odpravim na prakso. Še danes ne vem, po kakšnem naključju, me je pot vodila v Južno Ameriko, v mesto Belo Horizonte v Braziliji. Kar 9 mesecev sem preživela ob delu in spoznavanju nove dežele. Izkušnja, ki bi jo moral imeti možnost doživeti vsak.

S turistično dejavnostjo sem se srečala že v času študija, začasno opravljala različna dela: animator in organizator izletov v Termah Zreče, turistični vodnik,… Ni bilo naključje, da sem si za diplomsko nalogo izbrala temo »Možnosti za razvoj turizma v občini Vitanje«.

Vrnitev v Slovenijo je hkrati pomenila začetek »resnega« dela. Zaposlila sem se kot komercialist v takrat hitro rastoči turistični agenciji Dober dan. Vsa prej pridobljena znanja še zdaleč niso bila dovolj. Potrebno se je bilo izkazati v praksi. Turistična panoga me je dobesedno ujela v svojo mrežo in me drži še danes, kot se rada pošalim.

V želji, preizkusiti se v večjem podjetju, me je pot pripeljala na Globtour, kjer sem bila nekaj mesecev vodja poslovalnice v Celju, kasneje v Mariboru.

Turistična dejavnost pa ni le delo v agenciji, na poti. Občasno napišem kakšen s turizmom povezan članek za revijo NAVTIKA KAPITAL.

Narediti in ustvariti nekaj svojega, me je pripeljala do snovanja idej o ustanovitvi svojega podjetja. In zdaj sem tu. Na svoji poti, s polno idejami in veliko volje in energije za delo, ki ti ga največkrat vlivajo prav zadovoljni gostje. Ti so naš motor. Veliko časa v zadnjim mesecih preživim na poti kot turistični vodnik, kjer si v neposrednem stiku z gosti.

»Ne sanjaj svojega življenja, živi svoje sanje!«

 

© 2005 UI Turizem | Izvedba: Simetric d.o.o. | Oblikovanje: Avalon Design
Domov